Friday 11 May 2012

Καλωσήρθατε στο blog της ΑΝΤΙδρώ


Καλώς ήλθατε στο "γραφείο" του εντύπου "αντιδρώ". Εδώ δουλεύουμε μαζί την σύνταξη και την δημιουργία του εντύπου. Είναι ευνόητο πως όσοι γίναμε μέλη σ' αυτήν την ομάδα, έχουμε ένα κοινό στόχο: την κατάρρευση του σάπιου συστήματος που κυβερνάει τους λαούς.
Η ομάδα τούτη δημιουργήθηκε για να συμβάλουμε όσο μπορούμε σ αυτό το στόχο, με το να διαδώσουμε αυτά που συμβαίνουν στην αυθεντική τους μορφή. Δαπιστώσαμε ότι η επαρχία (και όχι μόνο), διψάει να ενημερωθεί, να αφυπνιστεί, να οργανωθεί. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που δεν διαθέτουν Internet. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η ενημέρωσή τους είτε είναι ανύπαρκτη είτε είναι διαστρεβλωμένη μέσω TV. Αποφασίστηκε από κοινού, να δημιουργήσουμε λοιπόν ένα ενημερωτικό έντυπο, 15νθήμερο, (όχι ηλεκτρονικό) που θα μοιράζεται στην περιφέρεια και στην Αθήνα.
Τέλος κάθε νέο μέλος, είναι καλό να δηλώνει αν θα ασχοληθεί σε κάποια περιοχή της Ελλάδας αναλαμβάνοντας την εκτύπωση και διανομή, ή αλλιώς με ποιο κομμάτι της όλης εργασίας μπορεί να ασχοληθεί.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ MEDIA ΑΝΤΙΔΡΩ
-------------------------------------------------------------

1) Όλα τα μέλη της ομάδας "Media ΑΝΤΙ-δρώ" εργαζόμαστε εθελοντικά με σκοπό την εύρεση άρθρων / κείμενων και φωτογραφιών με περιεχόμενο αντίστοιχο των στόχων του εντύπου:
α) ενημέρωση του κόσμου που δεν γνωρίζει καν τι συμβαίνει (παγκοσμιοποίηση, καθεστώς τραπεζών κλπ)
β) ενημέρωση για τον κόσμο που ξέρει, αλλά θέλει να ενημερώνεται για τα δρώμενα
γ) στον ξεσηκωμό του κόσμου, στην αποβολή του φόβου στον οποίο τον έχουν εγκλωβίσει.

2) Δεν δημοσιεύουμε άρθρα κομματικού περιεχομένου, άρθρα βασιζόμενα ή προερχόμενα από συγκεκριμένες κομματικές γραμμές, άρθρα που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα προς οποιαδήποτε “χρωματική” κατεύθυνση.

3) Δεν δημοσιεύουμε άρθρα ούτε φωτογραφίες ημερήσιας επικαιρότητας, αλλά κάποιας σχετικής διαχρονικότητας που θα μπορούν, πρακτικά, να δημοσιευτούν μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

4) Δεν ανεβάζουμε άρθρα χωρίς το αντίστοιχο link και την πηγή τους.

5) Φροντίζουμε να εντοπίζουμε την αρχική πηγή δημοσίευσης του άρθρου.

6) Επιλέγουμε αξιόλογα κείμενα από αξιόπιστες (όσο το δυνατόν) πηγές.

7) Δεν επαναλαμβάνουμε άρθρα τα οποία έχουν ήδη «ποσταριστεί» από κάποιο άλλο μέλος.

8) Δεν αναπαράγουμε ειδήσεις που έχουν ήδη μεταδοθεί από τα κανάλια, ούτε όσες έχουν πηγή τους κάποια εφημερίδα είτε έντυπη, είτε διαδυκτιακή.

9) Μπορούμε να δημοσιεύσουμε δικά μας άρθρα ή κείμενα χρηστών του FACEBOOK από άλλες ομάδες στις οποίες είμαστε μέλη, εφόσον συνάδουν με τους σκοπούς του εντύπου, αναγνωρίζοντας α) ότι τελικώς μπορεί να μην επιλεγούν προς δημοσίευση και β) ότι αν δημοσιευτούν αυτό θα γίνει με κάποια διακριτικά (αρχικά, ψευδώνυμο, άρθρο media, άποψη πολίτη κ.ο.κ.) και όχι ονομαστικά.

10) Δεν αναρτούμε στην ομάδα media καλέσματα για δράσεις. Η ομάδα media είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σελίδα «Ομάδα προώθησης συνεννοήσεων για κοινό κάλεσμα σε δράσεις/αντιδράσεις»:
http://www.facebook.com/omadaproothisiskalesmatos

Οι όποιες δράσεις θα αναρτούνται εκεί.

11) Δεν χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη ομάδα για ανάπτυξη συζητήσεων και προσωπικών τοποθετήσεων. Ειδικά κάτω από τις δημοσιεύσεις άρθρων είμαστε φειδωλοί στα σχόλια και στις αναπτύξεις συζητήσεων γιατί αυτό δεν βοηθάει στις ψηφοφορίες των άρθρων. Αντί για like χρησιμοποιούμε αστεράκι στο σχολιασμό άρθρων που θεωρούμε ότι αξίζει να δημοσιευτούν.

12) Δεν εκφράζουμε ανοιχτά τις όποιες πολιτικές ή κομματικές μας τοποθετήσεις, δεν αφορά την ομάδα.

13) Δεν εκφράζουμε γενικώς καμία άποψη ή πρότασή μας, παρά μόνο αν αφορά άμεσα το στήσιμο, την σύνταξη, τα άρθρα ή τις φωτογραφίες της εφημερίδας.

14) Αντιμετωπίζουμε με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και κυρίως σεβασμό κάθε μέλος – συνεργάτη της ομάδας μας. Δεν δυσφημούμε, δεν προσβάλλουμε.

15) Ψάχνουμε ΤΟ άρθρο προς δημοσίευση (πάντα σύμφωνα με τους στόχους της Αντι-δρώ) και όχι οποιοδήποτε άρθρο. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να μην κάνουμε συνεχόμενες αναρτήσεις άρθρων αλλά να διαλέγουμε μόνο αυτά που θεωρούμε ΑΡΙΣΤΑ.

Ως εκ τούτου:
Αναρτήσεις ή ποστς που δεν «συμμορφώνονται» με τους παραπάνω κανονισμούς θα διαγράφονται αυτόματα.
Αν κάποιο μέλος δεν τηρεί επανειλημμένως τους παραπάνω κανόνες, αρχικά θα ειδοποιείται με προσωπικό μήνυμα. Αν επιμένει και επομένως - είτε εσκεμμένα είτε άθελά του- παρεμποδίζει το έργο των άλλων μελών της ομάδας, ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ από το group, ενώ με μήνυμα θα του κοινοποιείται και ο λόγος της διαγραφής του.

Θεωρούμε δεδομένο πως όλα τα μέλη της media, τόσο στην ομάδα αυτή όσο και στην ομάδα διανομής, αποδεχόμαστε ότι:
- Πάνω από όλους μας είναι το έντυπο ΑΝΤΙΔΡΩ – η ιδέα.
- Το έντυπο δεν ανήκει σε κανέναν, αλλά σε όλους όσους το δημιουργούν, το υποστηρίζουν, το μοιράζουν και το παραλαμβάνουν.
- Οφείλουμε όλοι να εργαζόμαστε για αυτό όσο περισσότερο και καλύτερα ο καθένας μπορεί, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
- Λειτουργούμε όλοι αδιακρίτως ως ομάδα και όχι ως μονάδες (στο έντυπο δεν υπάρχει το εγώ, αλλά το εμείς)
- Ανεξάρτητα με την προσφορά του καθενός ξεχωριστά, όλοι είμαστε ισότιμα και ισάξια μέλη.
- Σε κάθε αντίξοη στιγμή, σε κάθε διαφωνία ή προστριβή, σε κάθε δύσκολη μέρα, σε κάθε εμπόδιο που συναντάμε, δεν ξεχνάμε όλα τα παραπάνω, και κυρίως δεν ξεχνάμε τους δρόμους, τις εμπειρίες και την δύναμη της φωνής μας που κάποτε μας ένωσαν και θα μας ενhttp://www.facebook.com/omadaproothisiskalesmatosώνουν πάντα.

Οι δυσκολίες είναι αρκετές όλοι το ξέρουμε αλλά επειδή ξέρω ότι όλοι έχουμε θέληση, πείσμα και κυρίως έναν κοινό στόχο, θα τις αντιμετωπίσουμε...

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Υγ. H ομάδα media είναι συνδεδεμένη με τη σελίδα "Προώθηση συνεννοήσεων για κοινό κάλεσμα σε δράσεις/αντιδράσεις"
http://www.facebook.com/omadaproothisiskalesmatos

No comments:

Post a Comment